Śledź w śmietanie

Śledź w śmietanie
Śledź w śmietanie

Składniki

  • 1/2 kg filetów śledziowych
  • 1 średnia cebula
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 4 łyżki śmietany 18%

Sposób przygotowania

Śledzie płuczemy pod bieżącą wodą, przekładamy do miski, wlewamy świeżą wodę i moczymy kilka godzin, w międzyczasie zmieniamy jeszcze kilka razy wodę.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka, dodajemy cukier, wygniatamy żeby skruszała. Śledzie osuszamy i kroimy w kawałki, dodajemy do cebuli, następnie dodajemy śmietanę i wszystko delikatnie mieszamy. Śledzie możemy podać z ziemniaczkami, z chlebem lub jako przystawkę.

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Instagram