Karp smażony

Karp smażony
Karp smażony

Składniki

  • 0,5 kg filetów z karpia
  • 2 cebule
  • 1 cytryna
  • 2 jajka
  • sól i pieprz
  • bułka tarta do obtoczenia
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

Filety z karpia kroimy na porcje, myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy na ręczniku papierowym. Cebulę obieramy, kroimy w grube plastry. Cytrynę parzymy wrzątkiem, kroimy w plastry. Filety przekładamy plastrami cebuli i cytryny, odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Następnie rybę przekładamy do miski, posypujemy solą i pieprzem. Panierujemy w rozmąconych jajkach i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Instagram