Zasmażana botwinka

Zasmażana botwinka
Zasmażana botwinka

Składniki

  • 1 duży pęczek botwinki z buraczkami
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1 średnia cebula
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania

Botwinkę i koperek dokładnie myjemy. Buraczki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Liście i łodygi kroimy na małe kawałki, cebulę kroimy w piórka. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę, dodajemy botwinkę z buraczkami. Kilka minut wszystko smażymy, wlewamy 3/4 szklanki wody i przyprawy. Dusimy na małym ogniu do całkowitego odparowania wody. Na samym końcu dodajemy pokrojony koperek i podajemy jako dodatek do obiadu.

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Instagram