Wegański twarożek ze słonecznika

Składniki

  • 200 g nasion słonecznika łuskanego
  • sok z 1/2 cytryny
  • 4 łyżki wody
  • kilka rzodkiewek
  • 2 łyżki pokrojonego szczypiorku
  • 1 ząbek czosnku
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Ziarna słonecznika przekładamy do miseczki. Zalewamy wodą tak około 1 cm ponad ziarna i wkładamy do lodówki na całą noc. Następnego dnia odcedzamy ziarna, przekładamy do miski. Dodajemy sok z cytryny, wodę, czosnek i blendujemy. Następnie dodajemy pokrojone rzodkiewki, szczypiorek, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i chłodzimy w lodówce. Twarożek podajemy z pieczywem.

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Instagram