Surówka z marchewki i kalarepy

Surówka z marchewki i kalarepy
Surówka z marchewki i kalarepy

Składniki

  • 2 średnie marchewki
  • 1 średnia kalarepa
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • garść rodzynek
  • 2 łyżki pokrojonego koperku
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Marchewkę i kalarepę myjemy, obieramy i trzemy na grubych oczkach tarki. Dodajemy sok z cytryny, jogurt naturalny, koperek i przyprawy. Na końcu dodajemy rodzynki i dokładnie wszystko mieszamy. Surówkę chłodzimy w lodówce przez około 15 minut i podajemy jako dodatek do obiadu.

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Instagram