Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej
Surówka z kapusty pekińskiej

Składniki

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 1 marchewka
  • 1 jabłko
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • garść natki pietruszki
  • szczypta cukru
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Z kapusty odcinamy głąb, myjemy, osuszamy i szatkujemy. Przekładamy do miski, dodajemy marchewkę i jabłko starte dużych oczkach tarki. Następnie dodajemy sok z cytryny, pokrojoną natkę pietruszki, jogurt i majonez. Na końcu dodajemy cukier, sól i pieprz. Wszystko dokładnie razem mieszamy i lekko chłodzimy w lodówce. Surówkę możemy podawać jako dodatek do obiadu lub do dań z grilla.

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Instagram