Sałatka z brokuła i paluszków krabowych

Składniki

  • 1 brokuł
  • 250 g paluszków krabowych
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 łyżki jogurtu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • ząbek czosnku
  • sól i pieprz do smaku
  • 1/2 pęczka koperku

Sposób przygotowania

Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy w lekko osolonej wodzie około 5 minut. Przekładamy na sitko i odstawiamy na kilka minut. Paluszki krabowe kroimy w plasterki a kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy do miski i dodajemy majonez z jogurtem. Na końcu dodajemy przeciśnięty ząbek czosnku, przyprawy i pokrojony koperek. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na około 20 minut żeby smaki się przegryzły.

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Instagram