Sałatka warzywna

Składniki

  • 7 jajek
  • 1 duży seler
  • 7 marchewek
  • 7 pietruszek
  • 1 jabłko
  • 1 duża cebula
  • około 1/2 kg ogórków kiszonych
  • 3 łyżeczki musztardy
  • sól i pieprz do smaku
  • około 300 ml majonezu
  • 1 puszka groszku konserwowego

Sposób przygotowania

Marchewki, pietruszki, ziemniaki i selera dokładnie myjemy( bez obierania). Przekładamy do dużego garnka, solimy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. W międzyczasie gotujemy jajka na twardo. Wystudzone warzywa i jajka obieramy, kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do miski, dodajemy groszek odsączony wcześniej na sitku. Ogórki kiszone kroimy w kosteczkę, odsączamy chwilę na sitku i również przekładamy do miski. Na koniec dodajemy obrane i pokrojone w kostkę jabłko i cebulę. Do sałatki dodajemy musztardę, majonez, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i ewentualnie jeszcze doprawiamy do smaku.

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Instagram