Składniki
- 7 jajek
- 1 duży seler
- 7 marchewek
- 7 pietruszek
- 1 jabłko
- 1 duża cebula
- około 1/2 kg ogórków kiszonych
- 3 łyżeczki musztardy
- sól i pieprz do smaku
- około 300 ml majonezu
- 1 puszka groszku konserwowego
Sposób przygotowania
Marchewki, pietruszki, ziemniaki i selera dokładnie myjemy( bez obierania). Przekładamy do dużego garnka, solimy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. W międzyczasie gotujemy jajka na twardo. Wystudzone warzywa i jajka obieramy, kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do miski, dodajemy groszek odsączony wcześniej na sitku. Ogórki kiszone kroimy w kosteczkę, odsączamy chwilę na sitku i również przekładamy do miski. Na koniec dodajemy obrane i pokrojone w kostkę jabłko i cebulę. Do sałatki dodajemy musztardę, majonez, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i ewentualnie jeszcze doprawiamy do smaku.