Sałatka śledziowa

Składniki

  • 350 g płatów śledziowych
  • 15 szt. oliwek
  • 4 ogórki konserwowe
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 2 łyżeczki musztardy francuskiej
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki pokrojonego koperku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Płaty śledziowe moczymy w zimnej wodzie przez kilka godzin. Fasolę czerwoną płuczemy pod bieżącą wodą i odsączamy na sitku. Przekładamy do miski, cebulę kroimy w piórka, ogórki kroimy w kostkę. Śledzie odsączamy z wody, kroimy w dzwonki. Wszystkie składniki mieszamy dokładnie i doprawiamy pieprzem.

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Instagram