Sakiewki ze szpinakiem

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 opakowanie mrożonego szpinaku
  • 1/2 kostki sera feta
  • 2 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • szczypta gałki mukszatołowej
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Na rozgrzanym maśle podsmażamy ząbki czosnku, dodajemy rozmrożony szpinak. Chwilę całość podsmażamy, dodajemy ser feta, pieprz i gałkę muszkatołową. Mieszamy dokładnie i odstawiamy do wystudzenia. Ciasto francuskie kroimy na 12 kwadratów. Na każdy kawałek nakładamy po jednej łyżeczce farszu i sklejamy dokładnie rogi na krzyż. Smarujemy rozmąconym jajkiem i pieczemy w nagrzanym piekarniku na 185 stopni C przez około 15-20 minut.

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Instagram