Pasta z pieczonego bakłażana

Pasta z pieczonego bakłażana
Pasta z pieczonego bakłażana

Składniki

  • 2 bakłażany
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 suszonych pomidorów w oleju
  • 2 łyżki oliwy z suszonych pomidorów
  • sól i pieprz
  • 1 łyżeczka czarnuszki
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • 1/2 łyżeczki wędzonej słodkiej papryki

Sposób przygotowania

Bakłażany myjemy i kroimy na połówki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach C około 30 minut, studzimy, obieramy ze skóry i kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do pojemnika, dodajemy resztę składników (oprócz czarnuszki), blendujemy, na końcu dodajemy czarnuszkę i wszystko razem mieszamy.

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Instagram