Pasta z awokado i twarogu

Składniki

  • 1 awokado
  • 1 łyżka pokrojonej natki pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 kostki twarogu wędzonego
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • pieprz do smaku
  • 1/2 łyżeczki soku z cytryny

Sposób przygotowania

Awokado myjemy, kroimy na pół i usuwamy pestkę. Łyżką wyciągamy miąższ, rozgniatamy widelcem i skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, pokruszony ser, natkę pietruszki i jogurt. Doprawiamy do smaku pieprzem i dokładnie mieszamy. Pastę z awokado podajemy z pieczywem.

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Instagram