Omlet

Omlet
Omlet

Składniki

  • 3 jajka
  • 1 jabłko
  • 1 łyżeczka syropu klonowego
  • 2 łyżki mąki orkiszowej
  • 2 łyżki mleka
  • 1 miarka odżywki białkowej
  • szczypta soli
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • szczypta proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki oleju kokosowego

Sposób przygotowania

Jabłko obieramy i kroimy w kostkę. W misce mieszamy jajka z mlekiem, mąką, odżywką białkową, solą, cynamonem i proszkiem do pieczenia. Do masy dodajemy pokrojone jabłko i dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Wlewamy masę i smażymy na małym ogniu 4 minuty z każdej strony pod przykryciem. Przekładamy na talerz i smarujemy jogurtem naturalnym. Następnie układamy dowolne owoce i polewamy syropem klonowym.

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Instagram