Składniki
- 3 jajka
- 1 jabłko
- 1 łyżeczka syropu klonowego
- 2 łyżki mąki orkiszowej
- 2 łyżki mleka
- 1 miarka odżywki białkowej
- szczypta soli
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- szczypta proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki oleju kokosowego
Sposób przygotowania
Jabłko obieramy i kroimy w kostkę. W misce mieszamy jajka z mlekiem, mąką, odżywką białkową, solą, cynamonem i proszkiem do pieczenia. Do masy dodajemy pokrojone jabłko i dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Wlewamy masę i smażymy na małym ogniu 4 minuty z każdej strony pod przykryciem. Przekładamy na talerz i smarujemy jogurtem naturalnym. Następnie układamy dowolne owoce i polewamy syropem klonowym.