
Składniki
Naleśniki:
- 2 szklanki mleka
- 7 łyżek mąki orkiszowej jasnej
- 2 łyżki otrąb żytnich
- 4 jajka
- 2 budynie waniliowe bez cukru
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 1 miarka odżywki białkowej( można pominąć)
- szczypta soli
- 2 łyżki oleju
Farsz:
- 250 g twarogu
- 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki na naleśniki przekładamy do miski i dokładnie blendujemy. W międzyczasie przygotowujemy farsz do naleśników. Twaróg przekładamy do miski i gnieciemy widelcem. Dodajemy jogurt naturalny, cukier waniliowy i dokładnie mieszamy. Naleśniki smażymy na lekko natłuszczonej patelni i podajemy z masą serową.