Naleśniki budyniowe

Składniki

Naleśniki:

  • 2 szklanki mleka
  • 7 łyżek mąki orkiszowej jasnej
  • 2 łyżki otrąb żytnich
  • 4 jajka
  • 2 budynie waniliowe bez cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 1 miarka odżywki białkowej( można pominąć)
  • szczypta soli
  • 2 łyżki oleju

Farsz:

  • 250 g twarogu
  • 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki na naleśniki przekładamy do miski i dokładnie blendujemy. W międzyczasie przygotowujemy farsz do naleśników. Twaróg przekładamy do miski i gnieciemy widelcem. Dodajemy jogurt naturalny, cukier waniliowy i dokładnie mieszamy. Naleśniki smażymy na lekko natłuszczonej patelni i podajemy z masą serową.

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Instagram