Letnia sałatka z rukoli, arbuza i fety

Letnia sałatka z rukoli, fety i arbuza

Składniki

  • 3 garście rukoli
  • 20 kostek arbuza
  • 1/2 opakowania fety
  • 2 łyżki posiekanej świeżej mięty
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka musztardy francuskiej
  • świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania

Na dnie miski układamy umytą i osuszoną rukolę. Z arbuza usuwamy pestki i kroimy w grubą kostkę i układamy na rukoli. Ser feta kroimy w kostkę i układamy na wierzchu sałatki. Posypujemy miętą i polewamy sokiem z cytryny wymieszanym z miodem i musztardą francuską. Przed podaniem sałatkę chłodzimy w lodówce i posypujemy świeżo mielonym pieprzem.

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Instagram