Brukselka

Składniki

  • 400 g brukselki
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki bułki tartej
  • sól i pieprz
  • szczypta cukru
  • 2 ząbki czosnku

Sposób przygotowania

W garnku gotujemy wodę ze szczyptą soli i cukru, wrzucamy wypłukaną brukselkę. Gotujemy około 8 minut, odcedzamy, większe brukselki kroimy na pół. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy ugotowaną brukselkę. Kiedy zacznie się ładnie smażyć, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i bułkę tartą. Mieszamy i smażymy jeszcze chwilę aż bułka się zrumieni. Na koniec dodajemy sól i pieprz do smaku.

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Instagram