Zielone naleśniki z serem

Zielone naleśniki z serem
Zielone naleśniki z serem

Składniki

Naleśniki:

  • 100 g świeżego szpinaku
  • 2 jajka
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka wody
  • 1 szklanka mleka
  • szczypta soli
  • 1/2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 1/8 szklanki oleju

Farsz:

  • 250 g twarogu
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżka cukru pudru

Z przepisu wychodzi około 12 sztuk naleśników

Sposób przygotowania

Szpinak myjemy, osuszamy, przekładamy do miski, wlewamy mleko i blendujemy.
Następnie dodajemy resztę składników na naleśniki i jeszcze raz wszystko razem blendujemy. Ciasto na naleśniki odstawiamy na około 15 minut, w tym czasie przygotowujemy farsz. Do miski przekładamy ser biały, śmietanę, cukier puder i chwilę blendujemy. Pierwszy naleśnik smażymy na odrobinie oleju, następnie do ciasta dodajemy resztę oleju i dalej smażymy naleśniki, smarujemy farszem i podajemy.

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Instagram