Placuszki z kaszy jaglanej

Składniki

  • 100 g ugotowanej kaszy jaglanej
  • 90g białek jaj od farmabialka.pl
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • 1 łyżka mąki kokosowej
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • olej kokosowy do smażenia
  • kilka truskawek pokrojonych w plasterki
  • kilka borówek
  • 1/2 jogurtu naturalnego

Sposób przygotowania

W misce mieszamy ugotowaną kaszę jaglaną, białka jaj, obie mąki i cukier waniliowy. Składniki powinny się dobrze połączyć, tworząc gładką masę. Na patelnię dajemy trochę oleju kokosowego. Łyżką nabieramy porcje i smażymy placuszki na średnim ogniu przez około 2-3 minuty z każdej strony. Po usmażeniu przekładamy placuszki na talerz, polewamy jogurtem naturalnym i układamy owoce.

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Instagram