
Składniki
- 3/4 szklanki jogurtu naturalnego
- 3/4 szklanki mleka owsianego
- 1 szklanka mąki kukurydzianej
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 1 jajko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka nasion chia
- 1 łyżka odżywki białkowej
- 1 szklanka borówek
- olej kokosowy do smażenia
Sposób przygotowania
Borówki płuczemy na sitku pod bieżącą wodą i osuszamy. Jajko wbijamy do miski, dodajemy jogurt i mleko. Następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Na końcu wsypujemy nasiona chia, odżywkę białkową i dodajemy borówki. Wszystko delikatnie mieszamy i odstawiamy na około 10 minut. Placuszki smażymy na niewielkiej ilości oleju kokosowego z obu stron na złoty kolor. Podajemy posypane cukrem pudrem.