Placuszki twarogowe

Placuszki twarogowe
Placuszki twarogowe

Składniki

  • 250 g twarogu
  • 3 jajka
  • 3/4 szklanki mąki kukurydzianej
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

Żółtka oddzielamy od białek. Następnie ubijamy pianę z białek ze szczyptą soli. Dodajemy żółtka, mąkę, rozdrobniony ser i cukier waniliowy. Wszystko delikatnie mieszamy i odstawiamy na kilka minut. Na rozgrzanym oleju nakładamy placuszki i smażymy na średnim ogniu z obydwu stron aż nabiorą złocistego koloru. Placuszki możemy podawać posypane cukrem pudrem lub z sezonowymi owocami.

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Instagram