Pianki truskawkowe

Pianki truskawkowe
Pianki truskawkowe

Składniki

  • 1 galaretka truskawkowa (bez żelatyny)
  • 150 ml wrzącej wody

Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuszczamy w 150 ml wrzącej wody i odstawiamy na 10 minut. Następnie miksujemy około 5 minut na szybkich obrotach miksera. Pojemnik o około 16 na 25 cm wykładamy zmoczonym w wodzie i dobrze odciśniętym papierem do pieczenia. Masę truskawkową delikatnie przekładamy do pojemnika i wyrównujemy powierzchnię. Wkładamy do lodówki na około 3-4 godziny. Po tym czasie wyciągamy piankę, powoli odrywamy papier i kroimy w duża kostkę. Przechowujemy w lodówce w zamkniętym pojemniku około 3 dni.

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Instagram