Domowa granola

Domowa granola
Domowa granola

Składniki

  • 8 łyżek płatków owsianych
  • 2 łyżki otrąb pszennych
  • 2 łyżki posiekanych migdałów
  • 2 łyżki słonecznika
  • 2 łyżki nasion dyni
  • 3 łyżki suszonej żurawiny
  • 2 łyżki płatków kokosowych
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka cynamonu

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki (bez miodu) umieszczamy w naczyniu i mieszamy. Na patelni rozpuszczamy miód i wsypujemy wymieszane składniki. Prażymy kilka minut, od czasu do czasu mieszamy. Granolę przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku. Możemy podawać z jogurtem i owocami.

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Instagram