Deser czekoladowy

Deser czekoladowy

Deser czekoladowy

Składniki

  • 250 g mascarpone
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 mała ostra papryka bez pestek
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • owoc granatu do dekoracji

Sposób przygotowania

Czekoladę kroimy w mniejsze kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Odstawiamy na chwilę do przestygnięcia. Do miski przekładamy mascarpone, kakao, cukier puder, sok z cytryny, przestudzoną czekoladę i dokładnie blendujemy. Z papryki usuwamy pestki, kroimy w bardzo małą kostkę i dodajemy do deseru. Wszystko dokładnie mieszamy i przekadamy do pucharków lub szklanek. Wyrównujemy wierzch i posypujemy owocami granatu.

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Instagram