Ciasto żółty ser

Ciasto żółty ser

Składniki

  • 400 ml pulpy z mango
  • 4 galaretki cytrynowe (bez żelatyny)
  • 900 g jogurtu naturalnego

Ciasto przygotowujemy w tortownicy (u mnie średnica 26 cm)

Sposób przygotowania

Galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wrzącej wody i odstawiamy do przestudzenia. W międzyczasie jogurt przelewamy do dużej miski, dodajemy pulpę z mango i miksujemy. Następnie dodajemy ostudzone galaretki i jeszcze raz wszystko dokładnie mieszamy. Gdy masa zaczyną tężeć przelewamy do tortownicy i wkładamy do lodówki na noc. Po wyjęciu z foremki robimy dziurki przy pomocy łyżeczki do wycinania kulek.

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Instagram