Ciasto z białej fasoli

Składniki

  • 2 puszki białej fasoli
  • 2 bardzo dojrzałe banany
  • 3 łyżki kakao
  • 3 łyżki miodu
  • 4 jajka
  • garść posiekanych orzechów
  • garść posiekanych płatków migdałowych
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Wszystkie składniki na ciasto powinny mieć temperaturę pokojową. Ciasto pieczemy w foremce keksowej (u mnie foremka 30/11 cm) .

Sposób przygotowania

Fasolę płuczemy pod zimną wodą, odcedzamy i przekładamy do miski. Dodajemy jajka, olej, miód i pokrojone na mniejsze kawałki banany. Składniki przez chwilę dokładnie blendujemy. Dodajemy kakao, proszek do pieczenia, posiekane orzechy i płatki migdałów. Całość mieszamy drewnianą łyżką i przekładamy do wcześniej przygotowanej foremki. Ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach C przez około 55 minut. Po ostudzeniu możemy posypać cukrem pudrem.

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Instagram