Składniki
- 2 puszki białej fasoli
- 2 bardzo dojrzałe banany
- 3 łyżki kakao
- 3 łyżki miodu
- 4 jajka
- garść posiekanych orzechów
- garść posiekanych płatków migdałowych
- 4 łyżki oleju
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wszystkie składniki na ciasto powinny mieć temperaturę pokojową. Ciasto pieczemy w foremce keksowej (u mnie foremka 30/11 cm) .
Sposób przygotowania
Fasolę płuczemy pod zimną wodą, odcedzamy i przekładamy do miski. Dodajemy jajka, olej, miód i pokrojone na mniejsze kawałki banany. Składniki przez chwilę dokładnie blendujemy. Dodajemy kakao, proszek do pieczenia, posiekane orzechy i płatki migdałów. Całość mieszamy drewnianą łyżką i przekładamy do wcześniej przygotowanej foremki. Ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach C przez około 55 minut. Po ostudzeniu możemy posypać cukrem pudrem.