Ciastka francuskie z jabłkami

Ciastka francuskie z jabłkami
Ciastka francuskie z jabłkami

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 2-3 jabłka
  • 1-2 łyżeczki cynamonu
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania

Jabłka myjemy, osuszamy, obieramy i usuwamy gniazda nasienne. Kroimy na mniejsze kawałki i posypujemy cynamonem. Z ciasta francuskiego wycinamy szklanką koła. Na każdym kawałku układamy kawałek jabłka, składamy na pół i lekko dociskamy brzegi. Układamy na papierze do pieczenia, robiąc przerwy między ciasteczkami. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni C i pieczemy około 20 minut. Ciasteczka podajemy posypane cukrem pudrem.

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Instagram