Składniki
Ciasto:
- 4 dojrzałe banany
- 5 łyżek masła orzechowego
- 5 łyżek kakao
Polewa:
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżka miodu
- 2 łyżki mleka
- orzechy do dekoracji
Banany obieramy, przekładamy do miski i dokładnie rozgniatamy widelcem. Dodajemy masło orzechowe i kakao. Dokładnie wszystko razem mieszamy. Płytką formę do brownie o wymiarach 23 x 16 cm wykładamy papierem do pieczenia. Gotowe ciasto przekładamy do foremki i pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni C przez około 30 minut. Po upieczeniu wyjmujemy brownie z piekarnika i przygotowujemy polewę. Wszystkie składniki na polewę rozpuszczamy w rondelku ( nie gotujemy) i po ostudzeniu ciasta polewamy polewą czekoladową. Brownie możemy posypać pokrojonymi orzechami włoskimi.