Brownie bananowe

Składniki

Ciasto:

  • 4 dojrzałe banany
  • 5 łyżek masła orzechowego
  • 5 łyżek kakao

Polewa:

  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki mleka
  • orzechy do dekoracji

Banany obieramy, przekładamy do miski i dokładnie rozgniatamy widelcem. Dodajemy masło orzechowe i kakao. Dokładnie wszystko razem mieszamy. Płytką formę do brownie o wymiarach 23 x 16 cm wykładamy papierem do pieczenia. Gotowe ciasto przekładamy do foremki i pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni C przez około 30 minut. Po upieczeniu wyjmujemy brownie z piekarnika i przygotowujemy polewę. Wszystkie składniki na polewę rozpuszczamy w rondelku ( nie gotujemy) i po ostudzeniu ciasta polewamy polewą czekoladową. Brownie możemy posypać pokrojonymi orzechami włoskimi.

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Instagram