Brownie

Ciasto:

  • 2 dojrzałe banany
  • 2 jabłka
  • 2 jajka
  • 3 łyżki kakao
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • garść orzechów włoskich lub laskowych

Polewa:

  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki mleka
  • 4 łyżki wiórek kokosowych

Sposób przygotowania:

Banany obieramy, przekładamy do miski i dokładnie rozgniatamy widelcem. Jabłka obieramy, trzemy na grubej tarce i przekładamy do miski z bananami. Następnie dodajemy jajka, kakao, cynamon i proszek do pieczenia. Na końcu dodajemy posiekaną czekoladę i pokrojone na mniejsze kawałki orzechy. Masę dokładnie mieszamy i przekładamy do wcześniej przygotowanej foremki (24 cm). Brownie pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni C przez około 30 minut. Po upieczeniu wyjmujemy brownie z piekarnika i przygotowujemy polewę. Wszystkie składniki na polewę rozpuszczamy w rondelku i polewamy równomiernie brownie i posypujemy wiórkami kokosowymi.

Udostępnij:

Komentarzy: 2

  1. Galejczuk
    23 lutego, 2025 / 10:16 pm

    Koniecznie do wypróbowania.

    • Koperkova
      Autor
      27 marca, 2025 / 3:01 pm

      Polecam przepis pozdrawiam serdecznie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Instagram