Placki ziemniaczane

Placki ziemniaczane
Placki ziemniaczane

Składniki

  • 6 ziemniaków
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • sól i pieprz
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • olej do smażenia
  • śmietana i cukier do podania

Sposób przygotowania

Ziemniaki i cebulę obieramy, ścieramy na tarce na małych oczkach. Następnie do masy dodajemy jajko, wsypujemy mąkę, sól i pieprz. Dokładnie wszystko mieszamy, rozgrzewamy olej na patelni i nakładamy 2 łyżki masy na jednego placka. Smażymy na złoty kolor z każdej strony, odkładamy na ręczniczek papierowy. Placki podajemy z kleksem śmietany i posypane cukrem.

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Instagram