Makaron z pesto z brokuła

Makaron z pesto z brokuła
Makaron z pesto z brokuła

Składniki

  • 300 g makaronu razowego nitki
  • 1 brokuł
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki podprażonych orzeszków ziemnych
  • 3 łyżki podprażonych płatków migdałów
  • 6 łyżek oliwy
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania

Różyczki brokuła gotujemy w osolonej wodzie około pięć minut. Przekładamy na sitko i przelewamy zimną wodą (kilka zostawiamy do dekoracji). Przekładamy do naczynia blendera, dodajemy ząbki czosnku i płatki migdałów. Wszystko dokładnie blendujemy i doprawiamy solą i pieprzem. Łączymy z ugotowanym makaronem i posypujemy podprażonymi orzeszkami ziemnymi.

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Instagram