Składniki
- 200 g makaronu spaghetti
- 200 g łososia wędzonego
- 3 łyżki jogurtu naturalnego o temperaturze pokojowej
- 100 g świeżego szpinaku baby
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy
- 1/2 łyżki soku z cytryny
- 1/2 łyżeczki lubczyku
- pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Makaron spaghetti gotujemy al dente w osolonej wodzie ( nie odcedzamy) . W garnku rozgrzewamy oliwę, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Wrzucamy umyty i osuszony szpinak, smażymy przez 3 minuty. Następnie dodajemy łososia pokrojonego w kostkę, jogurt i przyprawy. Gotujemy kilka minut i wrzucamy makaron. Dodajemy sok z cytryny i wszystko delikatnie mieszamy. Przekładamy na talerze i możemy udekorować plasterkami cytryny.