Makaron spaghetti z łososiem

Składniki

  • 200 g makaronu spaghetti
  • 200 g łososia wędzonego
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego o temperaturze pokojowej
  • 100 g świeżego szpinaku baby
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 1/2 łyżki soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki lubczyku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Makaron spaghetti gotujemy al dente w osolonej wodzie ( nie odcedzamy) . W garnku rozgrzewamy oliwę, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Wrzucamy umyty i osuszony szpinak, smażymy przez 3 minuty. Następnie dodajemy łososia pokrojonego w kostkę, jogurt i przyprawy. Gotujemy kilka minut i wrzucamy makaron. Dodajemy sok z cytryny i wszystko delikatnie mieszamy. Przekładamy na talerze i możemy udekorować plasterkami cytryny.

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Instagram