Kotlety ziemniaczane

Kotlety ziemniaczane
Kotlety ziemniaczane

Składniki

  • 6 ziemniaków
  • 1 jajko
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 3 łyżki bułki tartej + do panierowania
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • olej do smażenia
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i jeszcze gorące przeciskamy przez praskę. Studzimy, przekładamy do miski, dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Kotleciki możemy podać z lekką sałatką lub na obiad z sosem pieczarkowym.

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Instagram