Kotlety z łososia

Kotlety z łososia
Kotlety z łososia

Składniki

  • 500 g łososia
  • 1 średnia cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 kromka chleba + mleko do namoczenia
  • 1 jajko
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka suszonego lubczyku
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • sól i pieprz
  • 3 łyżki bułki tartej + do obtoczenia kotletów
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

Łososia umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, sprawdzić czy nie ma ości. Kromkę chleba namoczyć w mleku aż całkowicie zmięknie. Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę, rybę posiekać jak najdrobniej nożem. Do miski dodać dobrze odciśniętą kromkę chleba, rybę, cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną nać pietruszki, jajko i 3 łyżki bułki tartej. Następnie dodać przyprawy oraz pieprz i sól do smaku, wszystko dokładnie wymieszać. Formować kotleciki obtaczając w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju po 2-3 minuty z każdej strony.

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Instagram