Składniki
- 6 ugotowanych jajek
- 6 suszonych pomidorów
- 3 łyżki startego sera żółtego
- po 1 łyżce pokrojonego szczypiorki i koperku
- 1 łyżka bułki tartej
- 1 łyżka mąki ryżowej
- 1 łyżeczka musztardy
- 1/2 łyżeczki lubczyku
- szczypta chili
- sól i pieprz do smaku
- panierka panko wymieszana z bułką tartą do obtoczenia kotletów
- olej do smażenia
Sposób przygotowania
Ugotowane jajka obieramy, przekładamy do miseczki i gnieciemy widelcem. Dodajemy ser żółty, pokrojone suszone pomidory i resztę składników. Masę dokładnie mieszamy i odstawiamy na około 15 minut. Formujemy kotleciki i obtaczamy w panko z bułką tartą. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Kotleciki możemy podawać z ugotowanymi ziemniaczkami z koperkiem i surówką.