Kaszanka wegańska

Kaszanka wegańska
Kaszanka wegańska

Składniki

  • 200 g kaszy gryczanej palonej
  • 600 g pieczarek
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • 1 łyżka sosu sojowego ciemnego
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 1 łyżeczka czerwonej wędzonej papryki
  • 1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki
  • sól i pieprz do smaku
  • olej kokosowy

Sposób przygotowania

Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozpuszczamy 4 łyżki oleju kokosowego i podsmażamy cebulę kilka minut. Następnie wrzucamy pieczarki i smażymy do momentu odparowania wody. Do masy pieczarkowej dodajemy ugotowaną kaszę i przyprawy. Wszystko razem przez kilka minut smażymy. Kaszankę podajemy z podsmażoną cebulą i ogórkiem kiszonym

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Instagram