
Składniki
- 200 g kaszy gryczanej palonej
- 600 g pieczarek
- 2 ząbki czosnku
- 2 cebule
- 1 łyżka sosu sojowego ciemnego
- 2 łyżeczki majeranku
- 1 łyżeczka czerwonej wędzonej papryki
- 1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki
- sól i pieprz do smaku
- olej kokosowy
Sposób przygotowania
Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozpuszczamy 4 łyżki oleju kokosowego i podsmażamy cebulę kilka minut. Następnie wrzucamy pieczarki i smażymy do momentu odparowania wody. Do masy pieczarkowej dodajemy ugotowaną kaszę i przyprawy. Wszystko razem przez kilka minut smażymy. Kaszankę podajemy z podsmażoną cebulą i ogórkiem kiszonym