Dorsz w sosie z kaparami

Dorsz w sosie z kaparami
Dorsz w sosie z kaparami

Składniki

  • 450 g polędwicy z dorsza
  • 3 łyżki masła
  • 3 łyżki kaparów
  • 3 łyżki octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • sól i pieprz
  • 1 łyżka pokrojonego szczypiorku
  • 2 łyżki oleju do smażenia ryby

Sposób przygotowania

Rybę myjemy, osuszamy na ręczniczku papierowym, posypujemy solą i pieprzem. Odstawiamy na około 15 minut i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron po 2-3 minuty. Następnie dodajemy masło, kapary, ocet i kurkumę i wszystko chwilkę smażymy aż sos nabierze ładnego koloru i trochę zgęstnieje. Rybę możemy podać np. z młodymi ziemniakami z koperkiem i sałatą z oliwą posypane szczypiorkiem.

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Instagram