A’ la wątróbka

A' la wątróbka
A’ la wątróbka

Składniki

  • 100 g kotletów sojowych
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • 2-3 jabłka
  • 2 duże cebule
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziela angielskie
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1 łyżka wędzonej słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • pieprz i sól do smaku
  • 3 łyżki oleju

Sposób przygotowania

Kotlety sojowe moczymy w bulionie warzywnym przez około 10 minut, odcedzamy na sitku i kroimy w paski. W międzyczasie cebulę obieramy, kroimy w piórka i smażymy na rozgrzanym oleju. Dodajemy pokrojone kotlety, przyprawy i cały czas podsmażamy. Następnie dodajemy obrane i starte na dużych oczkach tarki jabłka. Całość mieszamy i jeszcze przez chwilę wszystko razem smażymy. Ewentualnie doprawiamy do smaku i podajemy z ugotowanymi ziemniakami.

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Instagram