
Składniki
- 100 g kotletów sojowych
- 2 szklanki bulionu warzywnego
- 2-3 jabłka
- 2 duże cebule
- 2 liście laurowe
- 3 ziela angielskie
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
- 1 łyżka wędzonej słodkiej papryki
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki
- pieprz i sól do smaku
- 3 łyżki oleju
Sposób przygotowania
Kotlety sojowe moczymy w bulionie warzywnym przez około 10 minut, odcedzamy na sitku i kroimy w paski. W międzyczasie cebulę obieramy, kroimy w piórka i smażymy na rozgrzanym oleju. Dodajemy pokrojone kotlety, przyprawy i cały czas podsmażamy. Następnie dodajemy obrane i starte na dużych oczkach tarki jabłka. Całość mieszamy i jeszcze przez chwilę wszystko razem smażymy. Ewentualnie doprawiamy do smaku i podajemy z ugotowanymi ziemniakami.