Pulpety z tofu

Pulpety z tofu
Pulpety z tofu

Składniki

  • 300 g wędzonego tofu
  • 1 mała cebula posiekana
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 1/2 szklanki zmielonych płatków owsianych
  • bułka tarta do obtoczenia
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka lubczyku
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej wędzonej
  • 1 łyżka sosu sojowego ciemnego
  • 1/2 łyżeczki przyprawy do gyrosa
  • 1 łyżeczka musztardy

Sposób przygotowania

Tofu rozgniatamy za pomocą dłoni. Dodajemy masło orzechowe, cebulę, sos sojowy, musztardę, przyprawy i płatki owsiane. Całość dokładnie mieszamy, formujemy małe klopsiki i obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju przez kilka minut. Możemy podawać z sosem pieczarkowym i kluskami na parze lub z makaronem.

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Instagram